• Tuinontwerp voorbeelden met toelichting
  • Inventarisatie van uw wensen
  • Samen met… de ontwerpspecialist
  • Tuinontwerp laten maken door uw tuinspecialist | Van Ginkel Tuinen
  • Tuinontwerp voorbeelden met toelichting
  • Ontwerptekening tuin

Tuinontwerp voorbeeld met toelichting

voortuin Arnhem

Een tuin passend bij het huis

Wat vindt u mooi? Mooi is erg afhankelijk van smaak. Passend in de omgeving maakt dat de tuin goed aanvoelt. De tuinontwerper zoekt de balans tussen dat wat mooi is aan de ene kant en dat wat het goede gevoel geeft aan de andere kant. Er zijn een aantal kenmerken die in het algemeen bijdragen of iets goed aanvoelt of juist niet. Lijnen, zicht punten en beplanting spelen hierin een belangrijke rol. Een tuin die goed aansluit en past bij het huis en de omgeving geeft rust en voelt goed.

In dit ontwerp zie je de luiken terug komen in tuin in de vorm van de Taxushagen. De symetrie en de lijnen passen prachtig bij het huis.

Bekijk het project.

 

stadstuin Utrecht

 

In de tuin optisch meer ruimte maken

In een kleine tuin is het belangrijk de tuin ruimer te laten aanvoelen. Door vlakverdeling en coulissewerking kunnen we dit bereiken. Coulissen zorgen ervoor dat je niet in een keer de hele tuin kunt overzien. Daardoor ontstaat er een bepaalde spanning in de tuin. Ook maakt het je enorm nieuwsgierig naar wat er achter die coulisse zit. Het geeft een gevoel van ruimte....

In dit ontwerp vallen de vlakken van de terrassen en het vlonder in elkaar. Hierdoor voelt de totale oppervlakte groter aan dan hij in werkelijkheid is. De betonnen bakken zorgen voor de coulisse werking. 

Bekijk het project.

 

nieuwbouw Houten

 

Overgang van tuin naar omgeving

Als de tuin overgaat in de omgeving vergroot dit de beleving in de tuin.

Om zo'n overgang te krijgen, zijn in deze tuin, rietsoorten en grassen in de oever geplant. De hoogte van de vlonder zit tussen water en tuinniveau in. Omdat de vlonder op deze manier geplaatst is, is er een overgang gemaakt van de gecultiveerde tuin naar de omgeving.

Bekijk het project.

 

Tuinontwerp voorbeelden met toelichting