• Achtertuin Utrecht 2013

  Achtertuin Utrecht 2013

  Ervaring - Achtertuin Utrecht 2013

  Door van Ginkel's goede ideeën, vakmanschap en eerste kwaliteit materiaal en planten, hebben wij nu een prachtige achtertuin. Het hele traject van een eerste overleg over het wensen lijstje via ontwerp en uitvoering tot en met een tuinonderhoudadvies en nazorg is vlot en naar volle tevredenheid verlopen. Het heeft ons verrast dat een kleine stadstuin zo'n grootse uitstraling kan krijgen.

  Bekijk de foto's
 • stadstuin Utrecht

  renovatie stadstuin

  renovatie stadstuin

  Begin vorig jaar hebben we besloten om langer in ons huidige huis te blijven wonen. Één van de weinige minpunten was de tuin. Met name het gebruik van de ruimte en misschien nog belangrijker toegang tot de tuin, stonden het genieten in de weg. Wij hadden behoefte aan een goede hovenier en zodoende kwamen we bij Kees van Ginkel terecht. Van het eerste ontwerp tot en met de laatste oplevering ben ik zeer tevreden over de samenwerking.

  Bekijk de foto's
 • Houten

  ontwerp en aanleg nieuwbouw tuin

  ontwerp en aanleg nieuwbouw tuin

   

  'Alle seizoenen door genieten van je tuin' is het motto van Van Ginkel tuinspecialisten. Naast dat genieten zou een ander motto kunnen zijn: 'Alle seizoenen door betrokken bij je klanten'. Zo hebben wij dat in elk geval ervaren de laatste vier seizoenen.

  Bekijk de foto's

Visie / Respect

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is geen onderwerp om OVER te praten. Dit moet naar ons idee in de hele bedrijfsvoering geïntegreerd zijn. Een manier van leven, een manier van bedrijfsvoeren. Wij nemen onze verantwoording voor de effecten die onze bedrijfsvoering heeft op mens, natuur & milieu.
Van Ginkel tuinspecialisten, werkzaam in de groensector, is naar ons idee hét bedrijf wat op dit gebied een voorbeeld en adviseur kan zijn voor velen. MVO is een proces wat verandert. Wereldwijd worden onderzoeken gedaan waardoor inzichten veranderen en wij, als bedrijf, veranderen mee.

 

Heel betrokken medewerkers  binnen Van Ginkel Tuinspecialisten

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers hun werk op een gezonde, veilige en verantwoorde manier kunnen doen. Het beroep van hovenier is zwaar werk, om het je hele werkzame leven vol te houden. Dat betekent dat we alle mogelijke hulpmiddelen ter beschikking stellen om het werk te verlichten. We ontwikkelen andere werkwijzen en overwerken laten we maar mondjesmaat gebeuren. Onze medewerkers zijn onderling erg bij elkaar betrokken, daarom zijn ze altijd bereid elkaar te helpen en te assisteren, dat maakt het samenwerken prettig.

 

Eerlijke voorlichting aan onze klanten

Een open en eerlijke concurrentie vinden wij belangrijk. Wij informeren onze klanten op een open en eerlijke manier. Bij elke keuze die in het offerte proces gemaakt wordt, worden de voor- en nadelen uitgelegd zodat de klant een oprechte keus kan maken. Wij gebruiken geen onethische middelen t.a.v. medewerkers en leveranciers om zo voordeel op onze concurrentie te krijgen. Wij willen de opdrachten alleen krijgen op basis van onze prijs/ kwaliteit verhouding.

 

Leveranciers die net zo in de wereld staan als Van Ginkel Tuinspecialisten

Wij willen in principe alleen zaken doen met leveranciers die zich, net als wij, verantwoordelijk en duurzaam opstellen. Daarnaast spelen betrouwbaarheid, prijs kwaliteit, milieukeurmerken en continuïteit een belangrijke rol. In onze bedrijfsvoering maken wij dus de keus voor de leverancier met duurzame producten en diensten. Waarbij we ook zoveel mogelijk kiezen voor leveranciers in de buurt van het bedrijf of het werk waarvoor het bedoelt is zodat transport kosten tot een minimum beperkt worden.

 

Milieu en MVO binnen ons bedrijf

Als hoveniersbedrijf willen we dat onze bedrijfsvoering een positief effect heeft op het milieu! Natuurlijk belasten ook wij het milieu. We hebben afval, maken gebruik van bestrijdingsmiddelen en hebben brandstof nodig voor de auto's en machines. Wanneer je je daar als bedrijf bewust van bent, kan je daar ook bewust mee omgaan. Dat doen we dan ook!

 

Positief effect milieu: De groene wereld

We proberen het belang van de "groene levende" tuin onder de aandacht van onze klant te brengen. Verstedelijking heeft een negatief effect op de mens, groen juist een positief effect. Bij ons geen tuinen met 100% bestrating. Groen toepassen op een slimme en doeltreffende manier  zodat onze klanten een vrolijk en blij gevoel krijgen als ze in hun tuin zitten. Zo willen we een positieve bijdrage leveren aan onze leefomgeving.

 

Afval binnen Van Ginkel Tuinspecialisten

Het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden. Schoon puin, plastic potten, plastic zakken, papier, toners en cartridges, groen, grond, hout en zoden. En ja dan staat er toch die container met restafval voor de items waar nog geen oplossing voor is. Dat is de komende jaren de uitdaging.....

 

Bestrijdingsmiddelen en Van Ginkel Tuinspecialisten

Gebruiken willen we ze niet meer. Ze hebben een negatief effect op het milieu en het is voor de medewerkers niet prettig om mee te werken. Vanuit de overheid is er al veel verboden maar niet alles. Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken betekend andere oplossingen zoeken om onkruid tegen te gaan. Mooie dicht gegroeide plantvakken is er daar een van. Tussen de bestrating levert meer problemen op. Het dicht maken van voegen levert een water probleem op bij hevige regenval. Het met de hand bestrijden van onkruid is arbeidsintensief en is dus duur voor de klant. In zo'n geval willen wij nog wel round-up gebruiken. Met een speciaal apparaat (Mankar) wordt alleen het groen wat er staat aangetipt. Een minimaal gebruik van de werkzame stof.

 

Geen gebruik van kunstmest

Chemisch geproduceerde kunstmesten gebruiken wij al jaren niet meer. Wij zijn, met grote tevredenheid, overgestapt op organische meststoffen.

 

Brandstof zo min mogelijk milieu belastend

Voor onze machines gebruiken wij de bio-brandstof Aspen 2. Dit is een kant en klare tweetakt benzinemix, waaraan 2% volsynthethische olie toegevoegd is. Aspen 2 is een speciaal ontwikkelde alkylaatbenzine voor kleine luchtgekoelde tweetaktmotoren van alle merken. Aspen 2 verbrandt schoner waardoor de uitlaatgassen van tweetakt machines minder gevaarlijk voor de gezondheid zijn. Bovendien blijft de motor veel schoner, waardoor hij beter blijft presteren.

Visie / Respect