• stadstuin Utrecht

  renovatie stadstuin

  renovatie stadstuin

  Begin vorig jaar hebben we besloten om langer in ons huidige huis te blijven wonen. Één van de weinige minpunten was de tuin. Met name het gebruik van de ruimte en misschien nog belangrijker toegang tot de tuin, stonden het genieten in de weg. Wij hadden behoefte aan een goede hovenier en zodoende kwamen we bij Kees van Ginkel terecht. Van het eerste ontwerp tot en met de laatste oplevering ben ik zeer tevreden over de samenwerking.

  Bekijk de foto's
 • Houten

  ontwerp en aanleg nieuwbouw tuin

  ontwerp en aanleg nieuwbouw tuin

   

  'Alle seizoenen door genieten van je tuin' is het motto van Van Ginkel tuinspecialisten. Naast dat genieten zou een ander motto kunnen zijn: 'Alle seizoenen door betrokken bij je klanten'. Zo hebben wij dat in elk geval ervaren de laatste vier seizoenen.

  Bekijk de foto's
 • Achtertuin Utrecht 2013

  Achtertuin Utrecht 2013

  Ervaring - Achtertuin Utrecht 2013

  Door van Ginkel's goede ideeën, vakmanschap en eerste kwaliteit materiaal en planten, hebben wij nu een prachtige achtertuin. Het hele traject van een eerste overleg over het wensen lijstje via ontwerp en uitvoering tot en met een tuinonderhoudadvies en nazorg is vlot en naar volle tevredenheid verlopen. Het heeft ons verrast dat een kleine stadstuin zo'n grootse uitstraling kan krijgen.

  Bekijk de foto's

Uw hovenier voor tuinen op zandgrond in Zeist

Zeist. Prachtig gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Bekend om de vele bossen en zandverstuivingen. Heerlijk voor recreatie, maar een echte uitdaging als het gaat om de tuinen in en om Zeist. Bij de aanleg en het onderhoud van een tuin op zandgrond komt de nodige kennis kijken. De specifieke structuur van zandgrond vraagt namelijk echt om een speciale behandeling en bemesting. Bovendien zijn lang niet alle planten geschikt voor een leven op zandgrond.

Beplantingsplan voor zandgrond

De tuinspecialisten van Van Ginkel weten exact welke planten perfect geschikt zijn voor de veelal droge zandgrond. Samen met u maken wij een beplantingsplan op maat. Maar voordat we overgaan tot het beplantingsplan inventariseren we uw wensen en ontwerpen we uw tuin. Vervolgens kijken we samen met u naar de bomen, vaste planten, struiken en bodembedekkers die uw zandgrond tuin tot een prachtige plek maken. Uiteraard kunnen we voor u kijken naar een bostuin met bosgrond.

Bemesten en water geven

Bij een tuin op zandgrond in Zeist zult u veel aandacht moeten schenken aan de beregening van uw tuin. De losse, open structuur van uw tuin zorgt ervoor dat regenwater snel wegzakt en dat meststoffen wegspoelen. Op warme dagen betekent dat dus dat uw tuin extra water nodig heeft. Bij de aanleg van een tuin op zandgrond is het beregeningssysteem dus een belangrijke overweging. Maar belangrijker nog is dat de grond verbeterd wordt voordat de beplanting aangelegd wordt. Onze tuinspecialisten kunnen u daarin goed adviseren. Samen met u maken we een plan voor het onderhoud, de beregening en bemesting van uw tuin.

Wilt u meer uit uw zandgrond tuin of bosgrond tuin halen?
Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Zandgrondtuin Zandgrondtuin