• stadstuin Utrecht

  renovatie stadstuin

  renovatie stadstuin

  Begin vorig jaar hebben we besloten om langer in ons huidige huis te blijven wonen. Één van de weinige minpunten was de tuin. Met name het gebruik van de ruimte en misschien nog belangrijker toegang tot de tuin, stonden het genieten in de weg. Wij hadden behoefte aan een goede hovenier en zodoende kwamen we bij Kees van Ginkel terecht. Van het eerste ontwerp tot en met de laatste oplevering ben ik zeer tevreden over de samenwerking.

  Bekijk de foto's
 • Houten

  ontwerp en aanleg nieuwbouw tuin

  ontwerp en aanleg nieuwbouw tuin

   

  'Alle seizoenen door genieten van je tuin' is het motto van Van Ginkel tuinspecialisten. Naast dat genieten zou een ander motto kunnen zijn: 'Alle seizoenen door betrokken bij je klanten'. Zo hebben wij dat in elk geval ervaren de laatste vier seizoenen.

  Bekijk de foto's
 • Achtertuin Utrecht 2013

  Achtertuin Utrecht 2013

  Ervaring - Achtertuin Utrecht 2013

  Door van Ginkel's goede ideeën, vakmanschap en eerste kwaliteit materiaal en planten, hebben wij nu een prachtige achtertuin. Het hele traject van een eerste overleg over het wensen lijstje via ontwerp en uitvoering tot en met een tuinonderhoudadvies en nazorg is vlot en naar volle tevredenheid verlopen. Het heeft ons verrast dat een kleine stadstuin zo'n grootse uitstraling kan krijgen.

  Bekijk de foto's

Historie

Meer dan 100 Jaar !     ...... al 50 jaar een familiebedrijf.

1909 Vestigings datum.

1957 Dhr Akkermans neemt bloemisterij over van Dhr. Hartenberg.

Bloemisterij Akkermans is een feit. De kas en verwarmde platbakken werden gebruikt om groente in te zaaien en te verspenen. Dit was in het begin de hoofdactiviteit. "Met moederdag en Kerst verdiende je het geld". Er ontstaat een vraag naar "tuintjes doen".

1960 Kees van Ginkel sr. neemt ontslag als tuinman bij Gemeente "De Bilt" en gaat in loondienst bij Akkermans om  "tuintjes te doen".

 • " De klant is koning"
 • " Altijd je hoed afnemen"
 • " Knikken voor de juffrouw"
 • " Je auto mag nooit zo duur zijn als die van de klant"

Zijn allemaal uitspraken die de jaren '60 kenmerken. En zeg nu zelf......eigenlijk is er nog steeds niets verandert toch? 

Het vervoermiddel uit de jaren '60 is de bakfiets. Het gereedschap bestaat uit een spade en wat harken.

Ook klanten in Utrecht werden bedient met de bakfiets. Heen een bakfiets vol met planten, turf etc., terug weer vol met afval. ook toen was men al bewust bezig met het materiaal. Men ging grond hergebruiken! Het vuil werd er uitgezeefd. Akkermans en van Ginkel maakten een supergrondzeef van fietswielen. Voor turfmolm moesten turfblokken met de hand kapot geslagen worden.

Nieuwe activiteiten werden ontwikkeld:

 • Theo de Boer gaat bloembollen leveren begin jaren '60.Deze worden geplant bij de klant.
 • Perkgoed wordt gezaaid, verspeend en opgekweekt in de platbakken. Deze worden aan huis verkocht en gepoot bij de klant.

10 oktober 1963

Bloemist - Hoveniersbedijf C. van Ginkel is een feit. Tot eind 1964 blijven Bloemisterij Akkermans en het hoveniersbedrijf gevestigd aan de Hessenweg. Eén van de eerste klanten van het hoveniersbedrijf is het zusterhuis aan de Burgemeester de Withstraat. Het latere SSW-gebouw en nu jongeren appartementen.

 

1959 plantwerk bij 'het Tunneltje' 1959 plantwerk bij 'het Tunneltje'